Roda JC handhaaft zich in Eredivisie!

Roda JC heeft zich in de finaleronde van de Jupiler Play-Offs weten te handhaven in de Eredivisie. Na 26 minuten spelen was het Daryl Werker die de bal tegen het net wist te koppen.
Hij bepaalde hiermee ook meteen de eindstand in het Parkstad Limburg Stadion.
Roda JC trapte om 14:30 uur in het eigen Parkstad Limburg Stadion af voor de return wedstrijd van de Jupiler Play-Offs tegen MVV Maastricht. De thuisploeg zette de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk en probeerde met aanvallend spel snel op een voorsprong te komen. Ook de ruim 16.000 aanwezige supporters lieten vanaf minuut 1 goed van zich horen en stonden als één front achter de thuisploeg.

Door het aanvallend spel creëerde de thuisploeg af en toe een aantal kansen. Mohamed El Makrini probeerde het vanuit de tweede lijn en ook Rosheuvel wist een kans te creëren. Roda JC kwam pas écht opstoom na de drinkpauze. Na een prima hoekschop van de voet van Adil Auassar wist Daryl Werker de bal tegen het net te knikken waardoor de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong kwam.

In de minuten die hierop volgden probeerde Roda JC kansen te creëren via de flanken. Dit resulteerde vlak voor rust in de grootste kans op de 2-0 voorsprong. Helaas kwam Ognjen Gnjatic net een paar centimeter te kort om de voorzet van Rosheuvel binnen te knikken.

Na rust was het spelbeeld nagenoeg gelijk; twee teams opzoek naar een doelpunt. Beide ploegen wisten een paar kansen te creëren maar echt gevaarlijk werd het voor beide doelmannen niet. Na 58 minuten spelen een moment van opleving in het Parkstad Limburg Stadion. Na een overtreding op Mitchel Paulissen kreeg scheidsrechter Ed Janssen via zijn oortje (video-ref.) te horen dat MVV-aanvoerder Nick Kuipers van het veld moest met een rode kaart, dat gebeurde dan ook.

De thuisploeg ging hierna niet nadrukkelijk opzoek naar een tweede doelpunt maar probeerde de wedstrijd dood te maken, zoals dat heet. Gelukkig wist MVV Maastricht geen doelpunt meer te maken waardoor de stand 1-0 bleef. Roda JC wist zich hierdoor te handhaven in de Eredivisie!
Geplaatst op: 29-05-2017

Overig nieuws