Eerste winst in Jupiler Play-Offs is binnen; 0-1 door doelpunt Dani Schahin

De negen bussen met meegereisde Roda JC supporters waren maar nét op tijd gearriveerd. Door de slechte toegangswegen rondom het stadion miste enkele supporters zelfs de
openingsfase van dit duel.
De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg. Ten Den kroop naar binnen, haalde uit, maar zag zijn inzet ver naast de goal van Benjamin van Leer verdwijnen. Niet veel later kreeg Roda JC haar eerste mogelijkheid; Abdul Ajagun haalde uit met links maar raakte de bal verkeerd. Nadat er op het veld een opstootje was ontstaan, leek vooral Helmond Sport daar wakker van te worden. Na 13 minuten spelen kreeg Braber de mogelijkheid om Helmond Sport op voorsprong te zetten, maar de bal ging over het doel.

Benjamin van Leer liet na dik 25 minuten spelen zien waarom hij wordt genoemd bij grotere clubs. Thomassen krulde de bal richting de bovenhoek, maar Benjamin van Leer stopte fraai. Drie minuten later creëerde de ploeg uit Kerkrade via een vlotte aanval een kans voor Badibanga; de inzet van de buitenspeler ging recht in de handen van doelman Van Gassel. Tien minuten voor de rust ontsnapte Zeldenrust aan de aandacht van Auassar, draaide zichzelf vrij, maar Van Leer bleek wederom een ontzettend betrouwbare sluitpost. Een klein slotoffensiefje van Roda JC zorgde op slag van rust bíjna voor 0-1. Badibanga werd vrijgespeeld, maar de inzet van de linksbuiten ging helaas rakelings langs het vijandige doel. Na de theepauze tapte Roda JC uit een ander vaatje. Er werden middels snelle combinaties, met name tussen Ajagun en Rosheuvel, een aantal dreigende momenten gecreëerd. Zo ook na 52 minuten spelen. Een flitsend een tweetje tussen Ajagun en Rosheuvel bracht laatstgenoemde in stelling. De inzet van de rappe aanvaller belandde tegen de binnenkant van de paal, een attente Schahin tikte binnen. 0-1 voor Roda JC!

Het openingsdoelpunt leek de Kerkradenaren te laten opbloeien, totdat Auassar uit het niets op een discutabele rode kaart werd getrakteerd door scheidsrechter Van den Kerkhof. Hoofdtrainer Anastasiou werd gedwongen om in te grijpen; Badibanga werd naar de kant gehaald en Werker werd centraal in de verdediging gezet ter vervanging van de van het veld gestuurde Auassar.
Het was aan het spelbeeld echter niet te merken dat Roda JC met één mannetje minder op het veld stond. Helmond Sport probeerde wel richting de slotfase van het duel de lange bal te hanteren, maar verder dan een kopbal van Thomassen (klemvast Van Leer) en een poging van Zeldenrust (zijnet) kwam de thuisploeg niet. Diep in de blessuretijd was de thuisploeg nog eenmaal gevaarlijk middels een voorzet van Zeldenrust, maar deze bal ging aan alle roodhemden voorbij. Aanstaande zondag staat de return van deze halve finale in de Jupiler Play-Offs op het programma. Om 12.30 uur gaat Roda JC op jacht naar de finalewedstrijd tegen óf MVV Maastricht, óf SC Cambuur.

Doelpunten:
[52] 0-1 Dani Schahin

Rode kaart:
[57] Adil Auassar

Gele kaart:
[12] Gillian Justiana
[12] Mohamed el Makrini
[31] Abdul Ajagun
[44] Tom van Hyfte
[56] Mika Rosheuvel
[86] Giovanni Hiwat
[90] Stephen Warmolts

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Yannis Anastasiou
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Chris Kum, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 11. Beni Badibanga, 14. Abdul Ajagun, 17. Mika Rosheuvel, 30. Mohamed el Makrini, 44. Bryan Verboom .
Bank:
4. Ognjen Gnjatic, 5. Ard van Peppen, 6. Nathan Rutjes, 15. Gyliano van Velzen, 18. Jens van Son, 20. Daryl Werker, 24. Stefan Savic, 26. Nick Wolters, 31. Danny Stassar, 35. Twan Roex.
Wissels:
[59] Daryl Werker voor Beni Badabanga
[79] Gyliano van Velzen voor Dani Schahin
[86] Ognjen Gnjatic voor Mohamed el Makrini


Helmond Sport:
Trainer: Roy Hendriksen
Opstelling:
2. Robert van Koesveld, 4. Stephen Warmolts, 5. Gillian Justiana, 6. Steven Edwards, 8. Jason Bourdouxhe, 9. Robert Braber, 11. Furghill Zeldenrust, 12. Jordy Thomassen, 20. Teije ten Den, 22. Stijn van Gassel, 26. Jeroen Verkennis
Bank:
1. Ferhat Kaya, 7. Giovanni Hiwat, 18. Sam Strijbosch, 19. Maiky Fecunda, 21. Joris van Gerwen, 25. Marijn van Heugten, 27. Wietse Lankveld, 28. Nick de Louw, 30. Stefan Tielemans, 32. Bram Zwanen, 37. Yaël Eisden.
Wissels:
[73] Giovanni Hiwat voor Jason Bourdouxhe
[82] Yaël Eisden voor Gillian Justiana

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Assistent scheidsrechter: Roy de Nas
Assistent scheidsrechter: Richard Polman
Vierde official:: Ingmar Oostrom

Toeschouwers: 3.431
Geplaatst op: 18-05-2017

Overig nieuws