Roda JC Kerkrade verliest thuis met 0-3 van FC Twente

Roda JC Kerkrade heeft vanavond een pijnlijke nederlaag geleden. In het eigen Parkstad Limburg Stadion stapte de manschappen van hoofdtrainer Yannis Anastasiou met een 0-3 nederlaag van het veld.
De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. De formatie van hoofdtrainer Yannis Anastasiou begon scherp en aanvallend aan dit duel. Na zes minuten spelen diende zich dan ook de eerste mogelijkheid voor. Na een prima steekpass van Dani Schahin schoot Mitchel Paulissen de bal recht tegen keeper Marsman aan. De eerste dreiging van FC Twente kwam pas na elf minuten spelen. Klich nam een corner maar deze liep op niks uit. Vlak daarna kreeg FC Twente opnieuw een grote kans, ditmaal via Enes Unal. Zijn inzet ging rakelings langs het doel van Benjamin van Leer. Roda JC bleef aanvallend voetballen en dit resulteerde na 26 minuten spelen opnieuw tot een schotkans. Dit keer via een snelle uitbraak van Schahin, maar ook hij zag zijn poging stranden op FC Twente-doelman Nick Marsman. Na een snelle rush van FC Twente-spits Frederik Jensen kwam de uitploeg in de dertigste minuut op een 0-1 voorsprong.

Nog geen twee minuten later kreeg Roda JC via Schahin dé kans op de gelijkmaker. Na een puike voorzet van Rosheuvel schoot Schahin de bal opnieuw rakelings langs de verkeerde kant van de paal van het doel van FC Twente. Kort daarna kwam Roda JC weer gevaarlijk uit de hoek. Ditmaal na een prima voorzet van Auassar vanaf de linkerflank. Helaas komt Rosheuvel net een paar centimeter te kort om de bal het doel in te werken.

Vlak daarna een moment van opwinding in het Parkstad Limburg Stadion. Na een handsbal van FC Twente verdediger Thesker denkt iedereen aan een strafschop voor Roda JC, maar scheidsrechter Bax legt de bal net buiten de zestien. Kort daarna komt de uitploeg op een 0-2 voorsprong, het is opnieuw middenvelder Frederik Jensen die de bal in het doel van Roda JC schiet.

Direct na rust zette Roda JC vol druk op de verdediging van FC Twente. Dit resulteerde in een paar scherpe voorzetten en corners maar écht gevaarlijk voor het doel van FC Twente werd het niet. Een kwartier na rust diende er zich weer een mogelijkheid voor, dit keer voor FC Twente en opnieuw voor middenvelder Frederik Jensen. Na een steekpass vanaf de linkerkant van het veld krijgt Jensen een schietkans op het doel van Roda JC. Gelukkig voor Roda JC schiet Jensen de bal net voorlangs waardoor deze kans op niets uitloopt. Pas in de 74e minuut meldde Roda JC zich weer voor het doel van FC Twente. De zojuist voor Paulissen ingevallen van Velzen kogelt de bal vanaf de linkerflank richting het zestienmetergebied van FC Twente. Helaas is de bal net te hoog voor Dani Schahin, desondanks belandt deze toch voor de voeten van Mika Rosheuvel, die de bal met een flinke knal centimeters over het doel van FC Twente jaagt.

Dertien minuten voor tijd kreeg Roda JC alsnog de definitieve nekslag. FC Twente-spits Enes Unal wist de bal langs keeper van Leer te krijgen en zette hiermee FC Twente op een 0-3 voorsprong. Die hiermee ook meteen de einduitslag bepaalde.

Doelpunten:
[30] Hans Frederik Jensen 0-1
[43] Hans Frederik Jensen 0-2
[77] Enes Unal 0-3

Rode kaart:
geen
Gele kaart:
geen

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Yannis Anastasiou
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 2. Martin Milec, 3. Chris Kum, 4, Ognjen Gnjatic, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 14, Abdul Ajagun, 17. Mikhail Rosheuvel, 19. Mitchel Paulissen, 27. Freddy Ananou, 44. Bryan Verboom.
Wissels:
22. Yves de Winter, 26. Nick Wolters, 6. Nathan Rutjes, 15. Gyliano van Velzen, 16. Marcos Gullón, 20. Daryl Werker, 21. Simeon Raykov, 24. Stefan Savic, 25. Atahnasios Papazoglou, 29. Lyes Houri, 30. Mohamed El Makrini. 31. Danny Stassar.
Bank :
[64] Mohamed El Makrini voor Bryan Verboom
[71] Gyliano van Velzen voor Mitchel Paulissen
[71] Athanasios Papazoglou voor Ogjen Gnjatic


FC Twente:
Trainer: René Hake
Opstelling:
1. Nick Marsman, 2. Hidde ter Avest, 3. Joachim Andersen, 5. Stefan Thesker, 6. Dejan Trajkovski, 7. Chinedu Ede, 17. Enes Ünal, 19. Hans Frederik Jensen, 22. Kamohelo Mokotjo, 28. Jeroen van der Lely, 43. Mateusz Klich.
Bank:
13. Pelle Boevink, 16. Joel Drommel, 4. Jos Hooiveld, 10. Bersant Celina, 11. Dylan Seys, 14. Yaw Yeboah, 23. Jelle van der Heyden, 25. Peet Bijen, 27. Enis Bunjaki, 30. Dylan George.
[51] Dylan George voor Chinedu Ede
[75] Yaw Yeboah voor Hans Frederik Jensen

Scheidsrechter: Christiaan Bax
Assistent scheidsrechter: Roy de Nas
Assistent scheidsrechter: Johan Hubers
Vierde official:: Martin Peréz

Toeschouwers: 13221
Geplaatst op: 17-03-2017

Overig nieuws