Yannis Anastasiou: ‘We hebben alles nog in eigen hand'

"Afgelopen zondag speelden wij onze beste wedstrijd van het seizoen. Met de juiste instelling vochten wij voor elke bal. Daardoor lieten we FC Groningen niet aan hun favoriete spel toekomen. Met dezelfde strijdwijze willen we ook tegen FC Twente een goed resultaat halen.
Vanaf de eerste minuut hebben wij FC Groningen laten voelen hoe graag wij die wedstrijd wilden winnen. Als collectief hebben wij Groningen opgejaagd door veel druk naar voren te zetten en de duels te winnen. We toonden durf en lef, pakten het initiatief waardoor we het meeste balbezit hadden. In mijn tijd als speler voelde ik het als een tegenstander je echt kapot wilde spelen en je het gevoel gaf dat er niets te halen viel. Dat is het Roda JC waar we naar toe willen en dat ik wil zien.

Na de kansloze nederlaag tegen PSV hebben wij als technische staf een ommekeer proberen te realiseren. We hebben heel scherp en agressief getraind, maar de groep ook laten weten dat ze fouten mogen maken. Het enorme verschil met de wedstrijd in Eindhoven heeft mijzelf ook verbaasd en is moeilijk te verklaren. Maar het resultaat was wel dat we tegen FC Groningen minder verkrampt speelden.

Dat geldt ook voor Abdul Ajagun. Abdul is een speler die veel verantwoordelijkheid op zijn schouders neemt. Met zijn kracht, snelheid en intelligentie is hij heel belangrijk voor het team. Zijn arbeid en beleving zijn fantastisch, toch moet hij daarin soms afgeremd worden. Van een aanvallende middenvelder worden doelpunten en assists verwacht. Die druk legt hij zichzelf op, ook omdat hij bij Panathinaikos daarin wel slaagde. Daarom ben ik blij dat hij afgelopen zondag de openingstreffer voor zijn rekening nam.

Vrijdag spelen we opnieuw een cruciale wedstrijd. Ook FC Twente heeft een goed voetballende ploeg die afgelopen week nog met een goede organisatie lang stand hield tegen Ajax. Het is een team met individueel goede spelers die we zeker niet de ruimte mogen geven. Toch zullen we ook vrijdag vooral naar onszelf moeten kijken. In de thuiswedstrijden na de winterstop hebben we goed gepresteerd. Na de winterstop hebben we drie thuisduels gewonnen en ook Feyenoord en Ajax hadden het heel lastig tegen ons. Dat geeft vertrouwen aan het team en de supporters.

Met dezelfde overtuiging moeten we tegen FC Twente vechten voor iedere bal. Dat is de enige instelling die voor mij acceptabel is. Elke speler moet in zichzelf én in zijn teamgenoten geloven. Met nog vier thuisduels voor de boeg hebben wij alles nog in eigen hand. Daarom moeten we ook FC Twente vanaf de eerste minuut het gevoel geven dat in dit stadion niets te halen valt."
Geplaatst op: 16-03-2017

Overig nieuws