Yannis Anastasiou: 'Massale steun van fans cruciaal'

“Zowel in onze vorige thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle als afgelopen zondag in Alkmaar wisten we een achterstand om te buigen. Zeker in deze cruciale fase getuigt dat van veel
karakter.
Terwijl we met de 2-1 overwinning op PEC Zwolle over geluk niet te klagen hadden, was het 1-1 gelijkspel tegen AZ volledig verdiend. We stonden verdedigend goed en creëerden enkele uitstekende kansen. Al met al heeft de groep prima gereageerd op de 4-1 nederlaag in Den Haag en de interne onrust binnen de club.

Terwijl alle spelers in Alkmaar tot het gaatje zijn gegaan, piekte Benjamin van Leer op het juiste moment. Met uitstekende reddingen en een gestopte strafschop hield hij ons in de wedstrijd. Benjamin heeft sinds de start van dit seizoen stappen gemaakt en zich ontwikkeld tot een stabiele keeper. Daarmee geeft hij veel vertrouwen aan het team. Van de onderste ploegen hebben wij de minste nederlagen geleden en veruit de minste doelpunten geïncasseerd. Daarin heeft Benjamin een grote verdienste gehad.

Ook Daryl Werker speelde in Alkmaar een uitstekende wedstrijd die hij bekroonde met zijn eerste treffer. Daryl is een talentvolle, stabiele en rustige jongen met de juiste mentaliteit. Elke dag doet hij er alles aan om zich te verbeteren. Ook Daryl heeft zich deze jaargang goed ontwikkeld en kan samen met Mitchel Paulissen uitgroeien tot één van de cultuurbewakers van Roda JC.

Net als wij is Sparta bezig aan een wisselvallig seizoen. Ze startten de competitie goed, kwamen ver in de Beker maar zijn inmiddels ook in de gevarenzone beland. Spits Zakari El Azzouzi is recent teruggekeerd naar Ajax en vervangen door de in de winterstop aangetrokken Martin Pušić en Jerson Cabral. Samen met Mathias Pogba, Thomas Verhaar, Craig Goodwin en Loris Brogno heeft Sparta nu volop keuzes in de voorhoede. Daar ligt ook hun grootste kracht, zeker vanuit de counter zijn ze heel gevaarlijk.

Duidelijk is dat we nog heel spannende weken tegemoet gaan. Bij winst op Sparta zetten we een heel goede stap richting rechtstreekse handhaving. Om dat ultieme doel te bereiken kunnen we niet zonder de steun van onze fans. Zeker na het verlies bij ADO snapte ik de frustraties, maar de afgelopen twee wedstrijden hebben we ons goed gerevancheerd. Daarom hoop ik dat onze supporters weer als vanouds massaal achter de ploeg staan. Hun steun zweept ons op en we krijgen er extra kracht door. Elke tegenstander is onder de indruk van een kolkend Parkstad Limburg Stadion. Dát heeft de ploeg nodig en daarin kunnen de fans een cruciale rol spelen.

Inmiddels hebben we na de winterstop één punt meer behaald dan in de volledige eerste seizoenshelft. Na een jaar zonder overwinning in eigen stadion wisten we van de laatste zes thuiswedstrijden er vier in winst om te zetten. We zijn geen wereldploeg, maar als iedereen zich aan zijn taken houdt en zich volledig inzet zijn we in staat om elke Eredivisieploeg te verslaan. Dus ook Sparta Rotterdam!"
Geplaatst op: 14-04-2017

Overig nieuws