Dagboek 7 (slot): Roda JC in Almancil 'Viva Hollandia'

Vandaag brak de laatste dag van het trainingskamp in Almancil aan. De selectie van Roda JC heeft zich sinds vorige week woensdag in perfecte weersomstandigheden kunnen voorbereiden op de tweede seizoenshelft. En ook tijdens deze laatste dag werd in een zomerse temperatuur de laatste training afgewerkt.
De training begon met een eerste Nederlandse les voor Ajagun, die gisteren tijdens het diner heeft begrepen dat 'verdomme' een Nederlands scheldwoord is. De Nigeriaan deed het voor in de groep maar hij zei het op een dergelijk lieve manier dat het niet eens op schelden leek. Althans op dit moment van de training nog niet.

De Pauli show
De groep mocht zich van hoofdcoach Anastasiou na twee warmloopronden gaan opmaken voor een aantal pass- en trapoefeningen over een steeds groter wordende afstand. De keepers werden in de tussentijd apart van de groep genomen door keeperstrainer Zoetmulder.

Na een aantal conditonele oefenvormen waaronder sprints over twintig meter was het tijd voor de afsluitende wedstrijd: team Nederland tegen team Buitenland waarbij alleen Rosheuvel en Van Hyfte van team gewisseld waren om het evenwicht in het veld te behouden. Zodoende deed Rosheuvel mee bij de buitenlandse jongens en mocht Van Hyfte zich voor even een Nederlander noemen. In partijtjes van vijf keer vijf minuten mocht de aanvoerder zelf de eerste openingstreffer aantekenen voor de Nederlanders voordat vervolgens de Mitchel Paulissen show los brak. Het kind van Kerkrade tekende binnen drie minuten voor een loepzuivere hattrick, waarbij het ene doelpunt (stift) nog mooier was dan het andere (schot in de driehoek).

De Nederlanders kwamen daarmee op een comfortabele voorsprong en Benjamin van Leer pikte dit op door een korte versie van Wolter Kroes' oranjehit 'Viva Hollandia' over het veld te schreeuwen. Zeker aan het begin van het partijspel waren de Nederlanders dan ook heer en meester en plots klonk de 'verdomme' uitspraak van Ajagun iets minder lief. Mede door de flitsende start eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 8-3 overwinning voor Team Oranje. Saillant detail: Mikhail Rosheuvel, geboren in Amsterdam, was twee keer trefzeker voor team Buitenland. Zijn doelpunten bleken slechts een kleine pleister op de wonden, want Anastasiou liet de verliezende groep voor 'straf' nog eens zo'n tien keer box-to-box rennen in een hoog tempo. Het was daarmee meteen de afsluitende oefenvorm van het trainingskamp in Portugal.

Mitchel Paulissen was op dreef tijdens de ochtendtraining

Terugreis
De selectie zal vanavond om 18.55 uur lokale tijd terugvliegen naar Nederland waar het om 22.50 uur aankomt op Rotterdam Airport. Uiteindelijk zullen zij rond 2.30 uur middernacht met de bus in Kerkrade arriveren. Woensdag heeft de selectie een dag rust, donderdag trainen zij weer om 14.30 uur. Aanstaande zondag staat de hervatting van de competitie op het programma. Roda JC speelt dan in het Parkstad Limburg Stadion om 12.30 uur tegen Feyenoord.

Roda JC in Almancil 7

Geplaatst op: 10-01-2017

Overig nieuws