Yannis Anastasiou: ‘De grens opzoeken‘

“Zondag viel er niets af te dwingen op de 4-1 overwinning van ADO Den Haag. We hebben als collectief gefaald en daarom heeft iedere speler de afgelopen dagen heel kritisch naar zichzelf gekeken.
Laat ik vooropstellen dat ik enorm veel respect heb voor de vijfhonderd meegereisde supporters naar Den Haag. Ik realiseer me dat het de fans veel geld kost om het team te ondersteunen. Daarom begrijp ik hun teleurstelling volkomen, zeker als je zag hoe wij aan de wedstrijd begonnen en zo vroeg op achterstand kwamen. Met ons gebrek aan scorend vermogen weet je dat het dan heel moeilijk wordt.

Toch is dat geen excuus voor ons collectief falen. Ik hoef de spelers niet duidelijk te maken wat het belang van de huidige situatie is. Daryl Werker en Mitchel Paulissen komen uit de regio en zijn zelf supporter van de club geweest. En ook jongens als Benjamin van Leer, Martin Milec, Christian Kum, Ard van Peppen, Tom Van Hyfte, Adil Auassar, Mikhail Rosheuvel en Dani Schahin weten wat het inhoudt om degradatievoetbal te spelen.

We hebben nog zes wedstrijden voor de boeg. Die zullen we in ieder geval met een compleet andere mentaliteit en met volle overtuiging moeten ingaan. Zeker omdat wij niet over de meeste kwaliteiten beschikken. Natuurlijk heb ik als hoofdtrainer de eindverantwoordelijkheid, die ga ik ook nooit uit de weg. Maar tot een bepaalde hoogte. Zonder naar een ander te wijzen, zal iedereen nu zijn eigen verantwoordelijkheid moeten nemen door heel kritisch in de spiegel te kijken.

Met het duel van komende zondag tegen AZ voor de boeg spelen we drie wedstrijden in een week tijd. Daarom hebben we iedereen hard nodig. We willen ons per se handhaven en dat moeten we laten zien door meedogenloos in de duels én volledig geconcentreerd te zijn. We moeten PEC Zwolle, als voetballend team, niet aan hun favoriete spelletje laten toekomen. In de uitwedstrijd, die we met 0-0 gelijkspeelden, is dat ook gelukt en hadden we zelfs het beste van het spel.

De afgelopen twee thuiswedstrijden hebben we tegen FC Groningen en FC Twente veel kansen gecreëerd en goed voetbal laten zien. Die draad moeten we weer oppakken. Met ons fanatieke publiek achter de ploeg geven wedstrijden in ons eigen stadion de spelers meer kracht en energie. Ik heb nog steeds de overtuiging dat we de situatie kunnen ombuigen. Maar dan zal iedereen nu wel de grens moeten opzoeken!"
Geplaatst op: 05-04-2017

Overig nieuws