• 30-9-2012
    Roda onderuit in Groningen
    In de Groningse Euroborg verliest Roda JC Kerkrade 3 seconde voor tijd met 3-2 door een hattrick van de Leeuw. Roda JC speelde 75 minuten met tien man na rode kaart voor Kádár.

Roda JC Kerkrade verliest in slotseconden van FC Groningen

In de Groningse Euroborg verliest Roda JC Kerkrade 3 seconde voor tijd met 3-2 door een hattrick van de Leeuw. Roda JC speelde 75 minuten met tien man na rode kaart voor Kádár.

Roda JC Kerkrade kwam verrassend uit de startblokken. Binnen 30 seconden schoot Guus Hupperts op goal en schoot Németh in de rebound net naast. In de 9e minuut was het Mark-Jan Fledderus die met geel ontsnapte aan wegsturen na een tackle op Kieftenbeld. In de 17e minuut was er een krachtige kopbal van van Dijk die door de Leeuw werd binnen getikt, Groningen op 1-0.

Luttele seconden na de hier op volgende aftrap werd een afgeslagen aanval omgezet in een uitbraak. Kádár kon slechts aan de handrem trekken en mocht met direct rood vertrekken. Roda stond een half uur onder druk maar wist in de slotseconden tot de zestien van Groningen te geraken. Krisztian Németh speelt het slim en noopt Kwakman tot overtreding en gele kaart. Mark-Jan Fledderus liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en trof van hoek zestien meter doel. 1-1, tevens ruststand.

 


In de 53e minuut is het wederom de Leeuw die scoort. Geheel vrijstaand laat hij de 2-1 aantekenen. Coach Brood wisselt Mikolaj Lebedynski voor Németh. Kurto pareert schoten van van Dijk en Kieftenbeld, Hupperts ontvangt geel wegens een te late tackle. Amin Affane komt Hupperts aflossen in de 71e minuut en Roda JC heeft optisch meer balbezit. Affane bekroont zijn wissel met een hard schot van 22 meter en scoort de gelijkmaker. 2-2 in de 78e minuut.

Na de wissel Hempte voor Fledderus is het een schot van Schet dat de lat raakt, gevolgd door een vrije trap van Bacuna dat onderkant lat raakt. De spanning is te snijden maar Roda lijkt met strijdlust het gelijkspel over de streep te trekken. In de slotseconden van drie minuten extra tijd blaast de Leeuw met zijn derde treffer alle Kerkraadse hoop omver en noteert de 3-2 eindstand.

Doelpunten:
1-0 Michael de Leeuw '17
1-1 Mark-Jan Fledderus '45 [+1]
2-1 Michael de Leeuw '53
2-2 Amin Affane '78
3-2 Michael de Leeuw '90 [+3]

Kaarten:
Geel
'9 Fledderus [ruw spel]
'44 Kwakman [ruw spel]
'57 Hupperts [ruw spel]
Rood
'17 Kádár [doorgebroken speler]

Wissels:
'55 Lebedynski voor Németh
'71 Affane voor Hupperts
'74 Bos voor Kirm
'80 Texeira voor Sparv
'85 Hempte voor Fledderus
'90 [+5] Ajilore voor de Leeuw

Toeschouwers: 21.000
Opstellingen:
Roda JC Kerkrade:
1. Filip Kurto, 2. Martijn Monteyne, 4. Robbie Wielaert, 5. Abel Tamata, 6. Danilo, 8. Mark-Jan Fledderus, 9. Krisztián Németh, 10. Davy De Beule, 14. Mitchell Donald,23. Tamás Kádár.
Wisselspelers: 15 Jimmy Hempte, 17. Mikolaj Lebedynski, 19. Amin Affane, 21. Mateusz Prus, 31. Dylan Zwartjes, 33. Marvin Novotny, 35. Mitchell Paulissen.
Hoofdtrainer: Ruud Brood

FC Groningen:
1. Luciano Da Silva, Leandro Bacuna, Virgil van Dijk, 14. Kees Kwakman (A), Johan Kappelhof, Maikel Kieftenbeld, Michael de Leeuw, Tim Sparv, Mitchell Schet, 36. Género Zeefuik, 17. Andraz Kirm
Wisselspelers: Marco Bizot, David Texeira, Oluwafemi Ajilore, Lorenzo Burnet, Paco van Moorsel, Henk Bos, Stefano Magnasco
Hoofdtrainer: Robert Maaskant

Scheidsrechter: Dhr. Reinold Wiedemeijer
Ass. Scheidsrechter: Dhr Jan de Vries en Dhr Richard Polman
4e official: Dhr Rob Dieperink


 
Advertenties
Payroll Limburg
Brand bier
Laatste tweet:
;