• 25-9-2012
    Uit de beker
    In de tweede ronde van de KNVB beker werd Roda JC Kerkrade uitgeschakeld door PEC Zwolle met 0-1. In een wedstrijd met meer dan voldoende kansen bleek scorend vermogen een essentieel gebrek.

Bekeravontuur snel afgelopen na deceptie tegen PEC Zwolle: 0-1

In de tweede ronde van de KNVB beker werd Roda JC Kerkrade uitgeschakeld door PEC Zwolle met 0-1. In een wedstrijd met meer dan voldoende kansen bleek scorend vermogen een essentieel gebrek.

Het gemis van Malki in de voorhoede werd gepersonifieerd door Németh, die een handvol kansen niet wist te verzilveren. Uiteindelijk bleek Benson voor Zwolle het goudhaantje nadat hij een pass van Pluim langs Kurto schoof.

Roda JC Kerkrade speelde in nagenoeg dezelfde opstelling als tegen FC Utrecht. Eén wijziging in de basis: Tamata speelde voor Fledderus. Bij PEC dat voor de tweede keer naar Kerkrade kwam, staat Roda JC speler Pluim in de basis.

In een eerste helft die goed begon maar steeds verder wegzakte waren er wel voldoende kansen. In het eerste kwartier kreeg Roda JC via Németh en Donald grote kansen. De beide voorhoede spelers hadden het vizier niet op scherp staan en lieten daarmee een verdiende voorsprong liggen. Daarna kwam de wedstrijd meer in evenwicht en kwamen ook de Zwollenaren meer in het spel. Voor PEC was Benson kansrijk, maar hij verkoos een schwalbe voor een schot op het doel. In het laatste halfuur was Németh nogmaals kansrijk, maar zijn kopbal gaat recht in de handen van Wintjes. Zwolle legde vlak voor rust nog aan voor een vrije trap, maar ook dit leverde geen treffer op.

Het begin van de tweede helft was wederom voor Roda JC en leek een kopie van de eerste helft. Met twee grote kansen voor Németh. Helaas waren deze ook niet besteed aan de Hongaarse international. Met een beetje scorend vermogen, lees Malki, had Roda JC al lang en breed voor gestaan. Door het uitblijven van een doelpunt bleef het gevaarlijk en hoewel Zwolle weinig creëerde bleef het op dat vlak in ieder geval spannend. Zwolle ging het laatste kwartier ook meer op zoek naar een doelpunt om zo in een ieder geval een beslissing te forceren voor het einde van de reguliere speeltijd. Enkele minuten voor tijd leek de beslissing alsnog te vallen. Na voorbereidend werk van Németh stuit een harde uithaal van De Beule op de voeten van doelman Wintjes. Na negentig minuten waren er ongeveer tien kansen maar geen doelpunten voor Roda JC.

De verlenging begon ook weer met twee goede mogelijkheden voor respectievelijk Németh en Fledderus, maar wederom zonder het gewenste einde. Hoewel de bovenliggende partij bleef Roda doelpuntloos. In de 109e minuut gebeurde dan het onvermijdelijke: een aanval van Zwolle leidde tot een kans voor Benson, die wel het hoofd koel hield en Kurto passeerde, waardoor de Zwollenaren op 0-1 kwamen. Snel na het doelpunt kreeg Kádár uit een corner nog een grote kans maar ook hij wist het net niet te vinden. Evenals Danilo die een goede inzet met het hoofd gestopt zag worden door Wintjes. Roda probeerde nog met de laatste resten kracht de gelijkmaker te vinden, maar wat in de eerste 115 minuten niet lukte lukte ook in de laatste vijf niet. Roda JC is uitgeschakeld in de bekercompetitie door PEC Zwolle. Een kansenrijke avond voor Roda JC eindigde teleurstellend in een doelpunt voor Zwolle.

Toeschouwers: 4.947

Doelpunten:
0-1 ‘109 Benson

Kaarten:
’54 gele kaart: Aafjes (hands)
’84 gele kaart: Hupperts (ruw spel)

Opstellingen:
Roda JC Kerkrade:
1. Filip Kurto, 2. Martijn Monteyne, 3. Bart Biemans (’40 Tamás Kádár), 4. Robbie Wielaert, 5. Abel Tamata, 6. Danilo, 9. Krisztián Németh, 10. Davy de Beule, 14. Mitchell Donald, 19.Amin Affane (’46 Ramzi (’56 Fledderus)), 20. Guus Hupperts.
Hoofdtrainer: Ruud Brood

PEC Zwolle:
33. Danny Wintjes, 2. Bram van Polen, 3. Daryl Lachman, 5. Bart van Hintum (‘106 Saymak), 8. Rochdi Achenteh, 9. Fred Benson, 12. Giovanni Gravenbeek, 23. Wiljan Pluim, 30. Gerard Aafjes, 36. Youness Mokhtar, 44. Denni Avdic (‘26. Reiniers (’99 Narsingh)).
Hoofdtrainer: Art Langeler

Scheidsrechter: Dhr. Kevin Blom
Assistent scheidsrechters: Dhr. B. Simons en Dhr. D. Goossens
Vierde official: Dhr. M. Pérez

Scheidsrechter: Dhr. Kevin Blom
Ass. Scheidsrechter: Dhr. Simons en Dhr. Goossens
4e official: Dhr. M. Perez


 
Advertenties
Payroll Limburg
Brand bier
Laatste tweet:
;