• 1-9-2012
    Eerste overwinning
    Zoals de nieuwe shirt- en hoofdsponsor Toverland voorspelde zou Roda JC Kerkrade deze avond toveren tegen Willem II. Met een 3-0 overwinning voldeed men aan deze voorspelling en haalden de mannen i ...

Roda JC tovert eerste driepunter uit de hoge hoed

Zoals de nieuwe shirt- en hoofdsponsor Toverland voorspelde zou Roda JC Kerkrade deze avond toveren tegen Willem II. Met een 3-0 overwinning voldeed men aan deze voorspelling en haalden de mannen in het geel-zwart de eerste driepunter van het seizoen binnen.

In een eerste helft, waar het baltempo laag lag, was het Roda JC dat beter begon aan de wedstrijd en zorgde voor het eerste gevaar. Een steekbal vanaf de linkerkant bereikte Németh, die Meul met een schot in de korte hoek probeerde te verrassen. Het schot miste echter kracht, waardoor de sluitpost de bal gemakkelijk kon oppikken. Twee minuten later kwam Roda JC nogmaals voor het doel van de tegenstander, maar maakte Malki na een voorzet van Hupperts een overtreding. Vanaf dat moment was het Willem II dat de wedstrijd naar zich toe trok en in de 18e minuut ging Misidjan binnen de 16 over de armen van Kurto, schwalbe oordeelde Van Sichem. Willem II kwam nog enkele malen kort bij het doel van Roda JC, doelpunten leverde dit niet op. Op het einde van de eerste helft was het Roda dat nogmaals aanzette. Een kans van Donald eindigde nog in het zijnet, maar twee minuten later was het Malki die de 1-0 op het scorebord zette. De corner van Fledderus werd prima ingekopt door Wielaert die zijn inzet gekeerd zag worden, maar als een duiveltje uit een doosje was het Malki die van dichtbij inschoot.

Willem II ging opzoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging van Roda stond als een huis. Met de ingevallen Affane, die zich meteen liet gelden, kwam er meer ‘swung’ in het spel van Roda JC. Affane beloonde zijn goede spel met een assist op Németh die met zijn hoofd voor  2-0 tekende. Na de tweede gele kaart voor Peters van Willem II was het verzet gebroken en werden de ruimtes voor Roda JC steeds groter. Met een schijnbeweging was het Németh die zich vrijspeelde en voorgaf op Malki die net niet bij de bal kon. Ramzi was echter attent meegelopen en zette met een droge schuiver de 3-0 eindstand op het scorebord. Vlak voor tijd was Affane nog dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet rolde voorlangs.

Doelpunten:
'39 Malki 1-0
’74 Németh 2-0
’81 Ramzi 3-0

Kaarten:
’15 Abel Tamata, gele kaart [vasthouden]
’20 Mark-Jan Fledderus, gele kaart [ruw spel]
’35 Adil Ramzi, gele kaart [ruw spel]
’68 Martijn Monteyne, gele kaart [ruw spel]
‘73 Jordens Peters, gele kaart [rus spel]
’80 Jordens Peters, geel-rood [ruw spel]
’88 Kees van Buuren, gele kaart [ruw spel]

Toeschouwers: 12.360

Opstellingen:

Roda JC Kerkrade:
1. Filip Kurto, 2. Martijn Monteyne, 4. Robbie Wielaert, 5. Abel Tamata, 8. Mark-Jan Fledderus [66’ Danilo], 9. Krisztián Németh, 11. Adil Ramzi, 14. Mitchell Donald, 16. Sanharib Malki [A] [84’ Biemans], 20. Guus Hupperts [57’ Affane] , 23. Tamás Kádár.
Wisselspelers: 3. Bart Biemans, 6. Danilo, 10. Davy De Beule, 15 Jimmy Hempte, 18. Arnaud Djoum Sutchuin, 19. Amin Affane, 21. Mateusz Prus.
Hoofdtrainer: Ruud Brood

Willem II:
1. David Meul, 2. Kees van Buren, 4. Jordens Peterst, 5. Mitchell Piqué, 6. Hans Mulders [A], 8. Robbie Haemhouts [56’ Brands], 9. Aurélien Joachim, 10. Marc Höscher, 11. Virgil Misidjan [63’ Snijders], 14 Philipp Haastrup, 15. Niek Vossebelt [75’ Podevijn].
Wisselspelers: 3. Ruud van der Rijt, 7. Genaro Snijders, 12. Ricardo Ippel, 20. Kevin Brands, 22. Jens Podevijn, 23. Gaby Jallo, 31. Mattijs Brandenhorst.
Hoofdtrainer: Jurgen Streppel

Scheidsrechter: Dhr. T. van Sichem
Ass. Scheidsrechter: Dhr. Buijs en Dhr. Hoekstra
4e official: Dhr. Gerritsen
 
Advertenties
Payroll Limburg
Brand bier
Laatste tweet:
;