• 8-8-2012
    Een Roman over Roda
    Op zaterdag 11 augustus a.s., voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - PEC Zwolle, neemt Roda JC verzorger Norbert Keulen de nieuwe roman van A.H.J. Dautzenberg, Extra tijd, in ontvangst. De overhand ...

Een zoon en zijn vader worden verbonden door hun liefde voor Roda JC

Op zaterdag 11 augustus a.s., voorafgaand aan de wedstrijd Roda JC - PEC Zwolle, neemt Roda JC verzorger Norbert Keulen de nieuwe roman van A.H.J. Dautzenberg, Extra tijd, in ontvangst. De overhandiging vindt plaats op het veld van het Parkstad Limburg Stadion, ongeveer tien minuten voor de aftrap.

Het boek speelt aan het slot van seizoen 2008-2009. Roda dreigt te degraderen, maar ontsnapt miraculeus door winst in de Kuip op de laatste wedstrijddag en na strafschoppen tegen Cambuur in de promotie/degradatiewedstrijden. Een zoon en zijn vader worden verbonden door hun liefde voor Roda JC.

Het verhaal gaat over man op zijn sterfbed die zijn zoons vraagt hem te helpen in leven te blijven tot bekend is geworden hoe de ontknoping van het seizoen afloopt. Een ontroerend verhaal over wat liefde voor een voetbalclub (Roda JC dus) kan doen met een mens.

De zeventigjarige Gustaaf Meulenberg heeft nog maar enkele weken te leven. Met dat lot heeft hij zich verzoend. Wat hij daarentegen niet kan verkroppen is dat zijn favoriete voetbalclub dreigt te degraderen. Om Roda JC te kunnen steunen in de degradatiestrijd probeert hij zijn sterven dan ook zo lang mogelijk uit te stellen.
Zijn zoon Marcel heeft zijn eigen redenen om het leven van zijn vader te rekken.

Hij gaat daartoe niet alleen de strijd aan met de werkelijkheid, ook stuit hij op een mysterieuze, in zwart geklede cowboy. Bovendien ontdekt Marcel een bizar familiegeheim, waardoor de jeugd van zijn vader – en daardoor die van hem en zijn tweelingbroer – in een nieuw licht komt te staan. 

Extra tijd is zowel een ontroerende voetbalroman als een psychologisch portret van een arbeidersfamilie in nood. Met zijn heldere en dwingende stijl grijpt A.H.J. Dautzenberg de lezer bij zijn lurven en voert hem mee naar een zenuwslopende finale.

Het boek is vanaf zaterdag, na de wedstrijd, te koop in de Fanshop van Roda JC Kerkrade. Anton Dautzenberg zal hier na de wedstrijd tevens een signeersessie houden. Het boek kost €18,95.
 
Advertenties
Payroll Limburg
Brand bier
Laatste tweet:
;