• 26-12-2013
    Tomasson nieuwe trainer
    Roda JC Kerkrade heeft met Jon Dahl Tomasson overeenstemming bereikt over de invulling van de functie van hoofdtrainer bij de Kerkraadse eredivisionist. De 37- jarige oefenmeester komt per direct o ...

Jon Dahl Tomasson nieuwe hoofdtrainer Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade heeft met Jon Dahl Tomasson overeenstemming bereikt over de invulling van de functie van hoofdtrainer bij de Kerkraadse eredivisionist. De 37- jarige oefenmeester komt per direct over van Excelsior Rotterdam en tekent een contract dat hem tot aan 1 juli 2017 aan Roda JC Kerkrade verbindt.

Tomasson was sinds dit seizoen hoofdtrainer bij Excelsior Rotterdam. Daarvoor was de Deen assistent trainer bij datzelfde Excelsior. Als voetballer speelde Tomasson 112 interlands voor het Deense nationale elftal en kwam hij uit voor Køge BK, SC Heerenveen, Newcastle United, Feyenoord, AC Milan, VFB Stuttgart, Villareal CF en opnieuw Feyenoord.

Voor Roda JC Kerkrade betekent de komst van Tomasson de gewenste invulling van de functie van hoofdcoach die sinds het vertrek van Ruud Brood vacant werd.

Technisch manager Leon Vlemmings: “Ik denk dat we met het aantrekken van Jon Dahl Tomasson de juiste keuze maken. Het is een jonge trainer met een schat aan ervaring als profvoetballer. Daarnaast heb ik hem leren kennen als een enorme talentvolle, bevlogen en enthousiaste trainer, die naar onze mening, perfect binnen ons geschetste profiel past.”

Algemeen directeur Marcel van den Bunder: “Uiteraard zijn wij blij met het aanstellen van Jon Dahl Tomasson als hoofdtrainer. De gesprekken verliepen voorspoedig en we kwamen dan ook snel tot overeenstemming. Nadat we eerder al Leon Vlemmings voor langere tijd aanstelde als technisch manager, doen we dat nu ook met Jon Dahl als hoofdtrainer. Deze langdurige samenwerking sluit aan bij de visie van de club om toekomstgericht te werken. Wij wensen Jon Dahl veel succes toe bij Roda JC!”

Op vrijdag 3 januari zal er voor de belangstellende media een officieel persmoment worden ingelast.

 
Advertenties
Payroll Limburg
Brand bier
Laatste tweet:
;