• 30-10-2013
    Roda JC verder na 1-3 winst
    In Eindhoven wint Roda JC in de derde ronde van de KNVB Beker van PSV met 1-3 door doelpunten van Fledderus en tweemaal Hupperts.

Roda JC Kerkrade wipt PSV uit beker

In Eindhoven wint Roda JC in de derde ronde van de KNVB Beker van PSV met 1-3 door doelpunten van Fledderus en tweemaal Hupperts.

Na twintig seconden in de eerste helft wordt Demouge diep gestuurd door Donald. Even later is het Hupperts die er op rechts van door is en voorzet op Demouge. Kort erna een herhaling van zetten. Voorzet Hupperts op Demouge en een goede mogelijkheid voor de goal. Roda JC gooit al vroeg al haar kaarten op tafel en bekent kleur: aanvallen. In de 18e minuut zwerft Mark-Jan Fledderus op links de zestien binnen en kapt de bal naar zijn rechtervoet. Met een kromme boog verdwijnt de bal in de rechterhoek, Roda JC staat met 0-1 voor in de bekerwedstrijd tegen PSV.

PSV tikt de bal heen en weer maar kan niet echt gevaarlijk worden. Roda JC gebruikt Demouge voorin als bliksemafleider en 7 minuten voor rust stuur Mitchell Donald Guus Hupperts diep. De Limburgse spits is in het duel sterker dn Hendrix en verschalkt met een fraaie stift de keeper. Roda JC staat met rust met 0-2 voor.


Dubbelslag voor Guus Hupperts

PSV brengt gaande de tweede helft Maher, Bakkali en Locadia in maar het trio kan geen stempel op de wedstrijd drukken. Het is Roda JC dat alle klokken slaat. In de 67e minuut splijt een kopbal van Demouge de Eindhovense defensie uiteen. Guus Hupperts duikt in het gat en heeft vrij baan naar de goal. Beheerst wordt de keeper op het verkeerde been gezet en met een lage schuiver in de rechterhoek komt Roda JC op 0-3. PSV probeert het met schoten uit de tweede lijn van Toivonen, Matavz, Maher en Bakkali maar steeds is de Poolse doelman op post.

PSV blijft ballen hoog in de Kerkraadse zestien pompen maar Biemans en Luijckx weten er steeds raad mee. In de laatste tien minuten komt ook Demouge de defensie helpen. PSV, dat 24 corners mocht nemen, ziet Brenet voor Demouge uitkomen en de 1-3 binnenkoppen.

Roda JC houdt in de slotminuten stand tegen PSV uit Eindhoven en bekert in de derde ronde van de KNVB Beker door naar de achtste finale die op 17, 18 of 19 december wordt gespeeld.


Doelpunten:
'18 Mark-Jan Fledderus 0-1
'37 Guus Hupperts 0-2
'67 Guus Hupperts 0-3
'87 Joshua Brenet 1-3

Kaarten:
'38, Jetro Willems, gele kaart (PSV)
'38, Stijn Schaars, gele kaart (PSV)
'43, Mitchell Donald, gele kaart (Roda JC Kerkrade)
'73, Kees Luijckx, gele kaart (Roda JC Kerkrade)

Wissels:
'46 Adam Maher voor Oscar Hiljemark (PSV)
'65 Jürgen Locadia voor Luciano Narsingh (PSV)
'68 Roly Bonevacia voor Mitchell Donald (Roda JC Kerkrade)
'76 Zakaria Bakkali voor Ola Toivonen (PSV)
'79 Marc Höcher voor Guus Hupperts (Roda JC Kerkrade)
'82 Arnaud Sutchuin Djoum voor Henk Dijkhuizen (Roda JC Kerkrade)

Toeschouwers: 19.000

Opstelling Roda JC Kerkrade:
1. Filip Kurto, 3. Bart Biemans, 5. Ard van Peppen, 8. Mark-Jan Fledderus, 12. Frank Demouge, 14. Mitchell Donald, 15. Anouar Kali, 17. Henk Dijkhuizen, 20. Guus Hupperts, 23. Wiljan Pluim, 25. Kees Luijckx.
Wisselspelers: 22. Bryan Roox, 6. Roly Bonevacia, 7. Marc Höcher, 9. Krisztián Németh,18. Arnaud Sutchuin Djoum, 19. Mitchel Paulissen, 31. Jesse Wijnen.
Hoofdcoach: Ruud Brood

Opstelling PSV:
31. Nigel Bertrams, 5. Jeffery Bruma, 7. Ola Toivonen, 8. Stijn Schaars, Tim Matavz, 15. Jetro Willems, 22. Memphis Depay, 26. Joshua Brenet, 27. Oscar Hiljemark, 29. Jorrit Hendrix, Luciano Narsingh
Wisselspelers: . Benjamin van Leer, 2. Zanka, 6. Adam Maher, 11, Jürgen Locadia, 13. Santiago Arias, 14. Florian Jozefzoon, 19. Zakaria Bakkali.
Hoofdcoach: Phillip Cocu

Arbitrage:
Scheidsrechter: Dhr. Pol van Boekel
Assistent scheidsrechter: Dhr. Boonman en Simons
Vierde official: Dhr. Honig


 
Advertenties
Payroll Limburg
Brand bier
Laatste tweet:
;